Ajankohtaista

Laskukausi 2023-24 starttaa 6.12.2023!

Laskukauden odotus päättyy ke 6.12.2023, kun hissit pyörähtävät käyntiin klo 11!
Ja kausikorttilaisille jo klo 10!

Sitä ennen laskufiilistä voi nostattaa viikonloppuna, kun lipunmyynti, vuokraamo ja shop ovat avoinna
la & su 12-16. Tule ihastelemaan vaikkapa ihania Picture Clothingin -vaatteita tai kauden uutuusvälineitä. Tai ihan vaan muuten vaan. Tuolloin hoituu näppärästi myös ennakkokausikorttien haku.

Joka tapauksessa, vihdoin pääsemme sanomaan…

Nähdään mäellä.

UUSI kausi ja UUSIA juttuja!

Rinteiden lumetus aloitettiin HupiSki Tornimäellä marraskuun 16. päivä. Kokonaisuudessaan noin 400 tunnin ja 20 vuorokauden lumetusurakka toteutetaan sopivien lumetuskelien salliessa. Jotta lumetus onnistuu ja syntynyt lumi on korkealaatuista, edellyttää se mm. vähintään 5-6 pakkasastetta sekä riittävän matalaa ilmankosteutta. Paras lumetusolosuhde saavutetaan pääsääntöisesti yli kymmenessä pakkasasteessa. 

”Olemme päässeet lumettamaan nyt kahteen otteeseen. Tavoitteena on avata laskettelukausi Mikkelissä joulukuun alkupuolella. Tarkempi päivä pystytään kertomaan kuitenkin aikaisintaan marras-joulukuun vaihteessa, kun nähdään, miten lumetus etenee. Onneksi lähipäivien sääennuste näyttää erittäin lupaavalta”, toteaa yrittäjä Heidi Kelho.

Tulevaa kautta varjostaa viime vuoden tapaan energian, polttoaineen ja elintarvikkeiden hinnan nousu. 

”Tottakai kustannuspuoli huolettaa. Esimerkkinä mainittakoon, että jos olisimme tykittäneet lunta tiistaina 21.11. olleen hintapiikin aikana koko vuorokauden, olisi pelkästään sähkön hinnan osuus, ilman siirtomaksuja, ollut n. 1800 euroa. Mutta onneksi pakkasukko oli tällä kertaa meidän puolellamme ja piti lämpömittarin riittävän alhaalla vielä tuon piikin jälkeenkin, niin emme olleet pakotettuja lumettamaan kalleimman sähkön aikaan.”

HupiSki Tornimäellä on valmistauduttu tulevaan laskukauteen entistäkin touhukkaammin. Kesän ja syksyn aikana kaikkia kolmea hiihtohissiä on peruskorjattu. Näillä pyritään toimintavarmuuden ja käyttäjäystävällisyyden lisäämiseen. 

Suurimmat muutokset on kokenut toissa talvena avattu HupiCross -rinne. Metsässä mutkitteleva 700 metriä pitkä rinne on saanut valaistuksen ja rinnepohjaan on ajettu yli 100 kuutiota maata. Lisäksi rinnettä on levennetty. Kauden edetessä sinne tulee myös cross-rinteeseen tyypillisiä elementtejä kuten hyppyreitä ja muita erityissuorituspaikkoja laskijoiden riemuksi. 

”HupiCross-rinne on osoittautunut alusta pitäen erittäin suosituksi lasten, nuorten ja perheiden keskuudessa. Nyt sinne tehty valaistus mahdollistaa rinteen pitämisen auki samoin aukioloajoin kuin muidenkin rinteiden.  Maansiirtotyöt puolestaan edesauttavat rinteen muokkaamista niin, että siitä tulee monipuolinen, eritasoisia laskijoita palveleva mäki”, intoilee Heidi. 

Myös Banaani-rinne kokee uudistuksia, kun siellä oleva street siirretään tulevalla kaudella ylhäältä katsottuna rinteen vasempaan reunaan. 

”Olemme leventäneet Banaani-rinteen yläosaa pikkuhiljaa joka kesä. Vuosi sitten raivasimme lisäksi sen alaosaan uuden reitin, jolla laskija pääsee kiertämään Banaani-rinteen jyrkimmän osuuden.  Reitti on nimetty Kurviksi ja sinne lasketaan ylhäältä katsottuna Banaanin oikeasta reunasta. Streetin siirto avaa rinteen oikean puolen ja monipuolistaa siten etenkin aloittelevien laskijoiden rinnetarjontaa ja toisaalta tuo jälleen jotain uutta park-laskijoille.”

”Tornimäen alueen kehittäminen on edennyt suunnitelmiemme mukaisesti ja isompien investointien lisäksi pieniä uudistuksia on tehty monella osa-alueella. Tulevalle kaudelle olemme mm. lisänneet myymälään Picture Clothing -lasketteluvaatteiden valikoimaa, laajentaneet niin parkkilaskijoiden kuin lumilautailijoiden välinevalikoimaa ja joka vuosi kehitämme myös ravintolamme tarjontaa. Innolla odotamme jälleen uuden kauden alkua!”

Nähdään pian mäellä!

Heidi

PINKIT hinnat tulee taas!

Tuttuun tapaan vastaiskuna synkkyydelle musta perjantai on meillä pinkki! Tietenkin 💗

Ja sehän tarkoittaa sitä, että kausikortit pärähtää myyntiin huikeaan -60€ hintaan pe 24.11.2023 ja ovat myynnissä alennettuun hintaan su 26.11.2023 klo 23.59 saakka.

Kausikorttilaisena lasket rajattomasti koko kauden ajan
➡️aikuisten kortilla vain 10 ja 
➡️nuoriso & lapset vain 9 päivälipun hinnalla! 
Eli 10. / 11. rinnepäivä on jo tienestin puolella 💰 

Varmista siis itsellesi kauden halvimmat laskut nyt, niin ei harmita jälkeenpäin! ⛷️🥳🏂

Ostoksille tästä https://hupiskishop.fi

Asiakastyytyväisyyskyselyn tuloksia

Koska teemme tätä teitä varten, halusimme tietää, kuinka olemme mielestänne onnistuneet.

Hiihtolomien jälkeen teillä ihanilla asiakkaillamme oli mahdollisuus vastata asiakastyytyväisyyskyselyymme ja iloksemme saimme 128 vastausta 😊

Kiitos kaikille arvokkaasta palautteestanne, joihin on nyt ollut ilo palata hienon, vaikkakin paikoin raskaan kauden jälkeen. 

Kysyimme mielipidettänne rinteiden kunnosta, somekanavistamme, Ski Patrol toiminnasta sekä lipunmyynnin, shopin, vuokraamon, hiihtokoulun, huollon ja kahvilan asiakaspalvelusta. Kokonaisarvosanaksi annoitte meille huikeat 9,4! Mikä on aivan mieletöntä! 🤩

58 vastaajaa piti meitä jopa täyden 10 arvoisena! Kiitos kaunis 😍

Erityisen tyytyväisiä olitte rinteidemme kuntoon, sillä 95% vastanneista koki niiden olevan joko erittäin hyvässä tai hyvässä kunnossa. Tämä ilahduttaa kovasti, sillä panostamme niihin erityisen paljon ja on upeaa huomata, että satsausksemme myös kantaa:

 • Nyt vasta Hupiskin aikana olen nähnyt, että rinteet on tosiaan mahdollista pitää hyvässä kunnossa koko kauden. 
 • Ihan parhaat rinteet! Hyppyrit on hyvät ja parkki!! 
 • Jo somekuvista näkee, että rinteet on viimesenpäälle mintissä. Haastavienkin keliolosuhteiden aikaan.
 • Aina mintissä. Parhaat rinteet koko Suomessa omalla kokemuksella.

Myös kahvilan palveluihin olitte todella tyytyväisiä, kun kaikki arvioivat kahvilan tyttöjen onnistuneen asiakaspalvelussa joko erittäin hyvin tai hyvin! 

 • Hyvät, tuoreet, vaihtuvat tuotteet. Aina ihanan ystävällinen ja lämmin vastaanotto ja palvelu. Autetaan astiat jopa pöytään, vaikka olisi jonoa -upeaa yksilöllistä huomioimista!:) 
 • Kahvila viihtyisä ja tarjottavista jokaiselle jotakin. Hymyilevä asiakaspalvelu ilahduttaa. 
 • Kahvilassa on aina todella hyvät herkut ja palvelu on 6/5 

Ylipäätään kehuitte asiakaspalveluamme, niin lipunmyynnissä, shopissa kuin vuokraamossa:

 • Ihanan lämmin vastaanotto joka kerta. Tulee hyvälle mielelle. 
 • Asiakaspalvelu on aina yhtä iloista ja pirteää. Hyvä laskufiilis tulee jo pelkästä lipunostosta. 
 • Iloista ja reipasta porukkaa, otatte huomioon kaikki 
 • Asiointi aina ollut mutkatonta ja asia kun asia on hoitunut mallikkaasti. 
 • Paras vuokraamo jossa olen käynyt! Osaavat työn tekijät ja kiva tunnelma ja pöhinä! 
 • On hyvä kun aina autetaan löytämään sopivan kokoinen mono eikä tarvitse itse etsiä kuten jossain muualla. 

Somekanaviimme olitte myöskin varsin tyytyväisiä, kun 98% vastaajista antoi niille arvosanaksi erittäin hyvää tai hyvää

 • Parhaat päivitykset! Selvät some kanavat! Päivän korkkaaja stoorit ovat hyvä idea! 
 • Kiitos aktiivisesta somesta. Monet paikat voisivat ottaa mallia 👍
 • Aitoa sisältöä 
 • Ig-tili todella aktiivinen. Pirteä ja lähes aina iloinen sometili, jota ilmeisesti päivitetään yrittäjän toimesta. Arvostan! 
 • Vaikka en itse edes laske, seuraan teidän somea päivittäin ️ Olette onnistuneet luomaan paikkakunnalle upean koko perheen ulkoilukeskuksen, jossa ilmapiiri on todella kohdallaan. Palvelut toimivat ja rinteiden kunto on ensiluokkainen. Kaikki muukin ulkoilu onnistuu ja kahvilan tarjonta on nykyään ihastuttavan herkullinen ja monipuolinen. Tätä kaikkea saan myötäelää somekanavienne välityksellä, kiitos. Voimia yrittämiseen. Täällä teitä seurataan ja myötäeletään. 

Kysyimme myös toiveitanne ja kehityksen kohteitanne ja oli ilo huomata, että ne olivat paljolti sellaisia, jotka meilläkin on jo tiedossa / ovat to do -listalla. Esimerkiksi parkit eivät olleet tänä talvena sellaisessa mintissä kuin olisimme halunneet. Helpotusta tähän haetaan tulevalta kesältä, kun parin kesän odottelun jälkeen pääsemme tekemään maansiirtotöitä ja mm. hyppyreiden pohjia. Tällöin ne eivät vaadi niin paljoa lunta valmistuakseen ja ovat myös helpommin ylläpidettävissä. Toivelistallanne oli myös mm. valaistuksen lisääminen HupiCrossiin, lisää rinteitä sekä lisää tapahtumia. Näistä jälkimmäisin on helpoiten toteutettavissa 😅 Lisärinteet vähän hankalammin, mutta uudistuksia on suunnitelmissamme silläkin saralla, mm. sisältöjen paremmalla sijoittelulla.

Kyselyyn tuli huikea määrä myös vapaita kommentteja ja arvostamme niistä jokaista. Ja tippahan tässä linssiin tulee, niitä lukiessa…

 • Suurella sydämellä tehty työ on kantanut hedelmää niin rinteissä kuin kahvilassa. On upeaa, että Mikkelin kokoisessa paikassa on näin pienisuuri laskettelukeskus. 
 • Rinteiden kunto, asiakaspalveluhenkisyys ja iloisuus huippua! Tornariin on aina kiva tulla ❤️
 • Koko rinteiden yleisilme on muuttunut! Nykyään voi ylpeydellä huudellaTtornimäkeä kaikkialla! Kiva meininki välittyy myös somen puolella! 
 • Tornimäelle on ihana tulla ja tulen aina iloiseksi kun näen omistajan ja henkilökunnan panostuksen asiakkaita kohtaan 

Kiitos kaunis. ❤️

This is it!

HupiSki:n kolmas kausi Tornimäen kapulan varressa #overandout!

Upeat neljä kuukautta, johon mahtui paljon huippuja hetkiä! 🤩

Mutta pakko myös myöntää, että tähänastisista kausista selkeästi raskain. Koko kauden meitä piinannut sahaava keli sai yrittäjän mielen välillä erittäin synkäksi ja yöunet vähäisiksi. Olosuhteiden ylläpito mintissä oli työn ja tuskan takana ja tällaiselle ”minulle kaikki nyt heti tai mieluiten eilen” -tyypille keskeneräisyyden sietäminen oli välillä varsin piinaavaa. Eikä selkärangasta jäänyt enää mitään revittävää.

Onnekseni olen saanut ympärilleni loistotiimin. Tiimin
– joka aidosti puhaltaa yhteen hiileen
– jossa jokainen haluaa toisen ja koko tiimin parasta
– jossa joustetaan
– jossa töitä tehdään pilke silmäkulmassa, suurella ammattiylpeydellä ja
– jonka hymy ei hyydy tiukassakaan paikassa.

Ilman teitä olisin hukassa.
Kiitos, että jaksatte, venytte, kanssaelätte ja kannustatte. 🙏🏻

Olette timantteja kaikki.💎😘

Ja K I I T O S ihanat asiakkaamme! 💞

Teemme tätä teitä varten, suurella intohimolla. Parhaamme, jokaikinen päivä. Hetkessä, mutta samalla koko ajan kokonaisuus ja tuleva huomioon ottaen.

Ja koen, että työmme kantaa hedelmää, kun niin runsain mitoin tänäkin kautena löysitte tienne meille. Hissinousuja kertyi kauden aikana huimat 465 000 ja avoinna oltiin 91 päivää.

Paras palaute on kuitenkin se, kun näkee hymyn teidän kasvoillanne ja joka puolelta kuuluu iloinen puheen sorina. Silloin tietää onnistuneensa.

K I I T O S !
Kiitos, että olette tarinassamme mukana! 🙏🏻

-Heidi

Pääsiäinen sekä Season Ending

Parhaat kelit, pääsiäinen ja piiiiitkä viikonloppu! ☀️

Ja meillä se näyttää tältä 🥳

📍 Perjantai 7.4.
NAAMIAISLASKUT! 🧙‍♀️
– paras asu palkitaan ylläripalkinnolla 🎁
– käy kuvauttamassa itsesi Heidillä klo 15 mennessä ja olet mukana kisassa!

📍 Lauantai 8.4.
MUNAJAHTI
– rinteeseen on piilotettu 100 pääsiäismunaa 🐣
– jahti starttaa klo 10 🔛

📍 Sunnuntai 9.4.
SEASON ENDING
– upean kauden päätös:

💥 HupiSurffit eli allaslaskut klo 12-14
– uskallatko laskea altaan yli?
– tyyli ratkaisee voittajan!

🏆 Ketkä vie voiton nousujen määrässä?
– kausarilaisista eniten hissinousuja kauden aikana omassa ikäluokassaan (aikuiset, nuoret, lapset) kerännyt palkitaan klo 14.30 kuppilassa! 🎯

↪️ Käy siis luetuttamassa korttisi lipunmyynnissä klo 14 mennessä ja olet kisassa mukana ✌🏻

Avoinna ollaan
TO 15.30-19
PE-LA 10-17
SU 10-16

Siinäpä kolmen viimeisen päivän ohjelma! Tuu mukaan, ettei harmita jälkeenpäin…

Nähdään mäellä.

RETROPÄIVÄ la 1.4.2023!

Nyt on lupa olla aivan old school ja niiiiiiin cool!
Kaiva vanhat vermeet kaapista ja tuu retroilemaan meidän kanssa! Vuosikymmenellä ei väliä ja paras asu palkitaan ylläripalkinnolla 🎁

Avoinna ollaan
PE 31.3. 15.30-19.30
LA-SU 10-17

Huom! Kahvila sulkeutuu la 1.4. poikkeuksellisesti klo 16.

Torniksen 10-ilta tulee taas!

Torstaina 30.3.2023
👉🏻 lippu 10€
👉🏻 välineet 10€
(+tarvittaessa KeyCard 8€)

Samalla rahalla tuttuun tapaan vaikka koko ilta tai tule vaan tunniksi. Pääasia, että tulet!
Sama hupsun halpa hinta. 🥳

Avoinna ollaan:
TO-PE 15.30-19.30
LA-SU 10-17

Nähdään mäellä.

Ihana kevät! Vai onko…?

Aurinko paistaa ja räystäät tippuu. Yöllä reilusti pakkasta. Se olisi rinneyrittäjän näkökulmasta ihanne kevät. Mutta kuten tiedämme, aina ei mene kuten Strömsössä..

Sää on tämän paletin haastavin palikka, johon emme voi vaikuttaa. Mutta siihen voimme, kuinka tulemme toimeen sään kanssa niin, että kausi jatkuu hyvissä ja turvallisissa olosuhteissa pääsiäiseen saakka. Vaikkakin se vaatii välillä kipeitäkin päätöksiä.

Päätökset pohjautuvat aina tarkkaan harkintaa ja monen asian huomioon ottamiseen. Tänä keväänä näitä tilanteita on ollut useita ja asiakkaan näkövinkkelistä niitä voi välillä olla vaikea ymmärtää. On nimittäin helppo verrata muutaman sadan kilometrin päässä oleviin keskuksiin tai muistella edellistä kautta, kuinka silloin oli sitä ja tätä. Talvet eivät kuitenkaan ole veljiä keskenään eivätkä keskukset vertailtavissa, eivät edes vaikka sijaitsisivat samassa tunturissa.

Aloitimme lumettamisen syksyllä isolla riskillä. Sähkön hinta oli tapissa ja maa ei ollut routinut kunnolla. Aloitimme kuitenkin, sillä halusin, että kausi alkaa hyvissä ajoin ennen joulua. Koin sen velvollisuudeksemme kausikortin ostaneita kohtaan. Harmiksemme lumetusjakso jäi tuolloin lyhyeksi, mutta saimme kuitenkin avattua 10.12.2022, joka niissä olosuhteissa oli pienoinen ihme.

Lumetusolosuhteet eivät tänä talvena ole olleet missään vaiheessa hyvät, vaan talvi tehtiin väkisin. Tämä näkyy mm. siinä, ettei lunta ole niin paljoa, kuin olisimme halunneet sitä saada tehdyksi. Tästä syystä mm. parkit eivät olleet sellaiset kuin olimme suunnitelleet. Lisäksi sahaava keli lähes koko kauden ajan on tehnyt rinteen ylläpidon erittäin haastavaksi ja työlääksi. Ja pitkin kautta on ollut useampikin hetki, kun olemme joutuneet miettimään, voidaanko rinnettä ylipäänsä avata. Onneksi näin ei ole jouduttu tekemään kuin aivan alkukaudesta ja nyt.

Sulkemispäätöksen taustalla on aina monta syytä sekä kokonaisharkinta, joka peilautuu myös sääennusteeseen. Nyt tänä keväänä vettä on satanut todella runsaasti ja se on mennyt täysin lumen läpi. Vesi solisee lumen alla. Pikkupakkanen ei enää koveta rinnettä läpeensä kovaksi eli se kovettuu lähinnä vain pinnasta. Vaarana on, että se pettää rinnekoneen alla ja lumi lähtee laattana liikkeelle.

Nyt sääennusteissa alkuviikolle luvattu runsas lumisade on näin maaliskuussa harvinaista herkkua sekä balsamia vesisateiden aiheuttamille haavoille, etenkin kun lunta on rinteessä paikoin vain 3cm. Keväinen sanonta ”uusi lumi on vanhan surma” pitää varsin usein paikkansa ja jottei näin kävisi, pyrimme ajamaan uuden lumen kiinni rinteen pintaan aina optimaaliseen hetkeen. Tästä syystä olemme tällä viikolla kiinni alkuviikon päivät, jotta pääsemme työstämään rinnettä sääolosuhteiden mukaan.

Ymmärrän, että etenkin junioreita sulkemispäätös harmittaa, kauden lähestyessä loppuaan. Tällä kaikella pyritään kuitenkin vain ja ainoastaan siihen, että kausi ylipäätään jatkuu 9.4. saakka. Ja meille tyypilliseen tapaan niin hyvissä olosuhteissa kuin se vaan on mahdollista. Sillä Tornimäen ankkurin varteen hypätessäni lupasin niin teille asiakkaille kuin itselleni, että meillä rinteet ovat aina hyvässä kunnossa. Ja sen lupauksen takana olen edelleenkin. Vaikkakin se välillä vaatii tällaisia kipeitäkin päätöksiä.

Onnekseni olen saanut ympärilleni erittäin joustavan henkilökunnan, joka elää kanssani hetkessä ja on valmis nopeisiinkin liikkeisiin. Tämä mahdollistaa sen, että pystymme reagoimaan muuttuneisiin tilanteisiin ketterästi ja myös toisin päin, avaamalla ennakkotiedoista poiketen jo aiemmin, mikäli olosuhde sen sallii. Toivottavasti nytkin näin! Joten seuraa ilmoitteluamme somessa sekä täällä nettisivuillamme.

Kiitos ymmärryksestänne.
Heidi

HupiAfterit la 25.3. klo 14

Lauantaina 25.3. kuppilassa raikaa klo 14 alkaen, kun Kapa Montonen laittaa monokansan jalan vipattamaan!

Luvassa rock-, pop- ja bluesmusiikin klassikoita, kitarainstrumentaalien helmiä sekä Kapan omia levytyskappaleita.

Kurvaa siis kuppilaan laskujen lomassa tai tule ihan asioikseen!
Sillä nämä on AFTERIT, joita et halua missata 🙂

Välineiden vuokraus

Katso lisää